Pyragas su mėsos faršu

Pyragas su mėsos faršu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mielės, 50 gramų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 100 mililitrų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Miltai, 1.5 kilogramo
  • Svogūnai, 3 galvos
  • Druska
  • Pipirai
Įdarui:
  • Kiauliena, malta, 700 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų.

  2. Kol tešla kyla, gaminame įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Į kepimo indą dedam 1/2 visos tešlos, sudedam įdarą, ant viršaus likusią tešlą(galite formuoti gelytes, lapelius ir pan.) Pašuname į įkaitintą iki 200° temp. orkaitę. Kepam ~ 50 - 60 min.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą