Pyragas su mėsos faršu


- Mielės, 50 gramų
- Pienas, 150 mililitrų
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 100 mililitrų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 1.5 kilogramo
- Svogūnai, 3 galvos
- Druska
- Pipirai
- Kiauliena, malta, 700 gramų
Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų.
Kol tešla kyla, gaminame įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Į kepimo indą dedam 1/2 visos tešlos, sudedam įdarą, ant viršaus likusią tešlą(galite formuoti gelytes, lapelius ir pan.) Pašuname į įkaitintą iki 200° temp. orkaitę. Kepam ~ 50 - 60 min.
Skanaus.