Pyragas su mascarpone

Pyragas su mascarpone
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
  • Sausainiai, kakaviniai ar šokoladiniai, 200 gramų
  • Sviestas, tirpintas, 70 gramų
Gaminimo instrukcija:

Kremas:
750 g mascarponės sūrio;
100 g rudojo cukraus;
1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
3 kiaušinių.

Sausainius labai gerai sutriname į trupinius ir sumaišome su cukrumi ir sviestu. Gautą masę dedame į formos dugną ir gerai suspaudžiame, dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.

Kremui gerai išplakame kiaušinių baltymus. Kitame inde labai gerai išlakame sūrį, kiaušinių trynius ir cukrų (apie 10min.) Baigiant plakti sudedame citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę. Galiausiai sudedame kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišome. Gautą masę pilame ant sausainių ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

Iškepusį pyragą atvėsiname ir nakčiai dedame į šaldytuvą. Jis turi gerai atvėsti ir sustigti. Iškepes jis būna labai minkštas todėl valgomas tik gerai atšaldytas. Labai skanus.

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
kristina
2014-10-06 22:26
O jis kepes turi but toks skystas?
Radvilė
2014-05-30 15:14
kepuatrodo skaniai
Ruta
2014-04-28 11:53
Kepiau jau du kartus. Labai skanus gaunasi ir viskas sustingsta puikiai.
O citrinos sulciu as apie du saukstus tik ipilu.
Austėja
2013-01-11 16:17
O jeigu keisti rudą cukrų į baltą, kiek balto reikėtų dėti?
Jura
2011-05-10 13:47
Tikrai skanus. Ir nereikia to rudo cukraus. Rudas cukrus nera toks saldus kaip baltas. Vadinasi reikia dėti baltojo cukraus mažiau ir viskas bus gerai Ir vidus, kai atšalo - sustingo.