Pyragas su aguonomis ir grietinės stogeliu

Pyragas su aguonomis ir grietinės stogeliu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Pagrindui:
  • Sausainiai, 150 gramų
  • Sviestas, 60 gramų
  • Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
  • Tarkuotos citrinos žievelės, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 500 gramų
  • Varškė, riebi, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Aguonos, 100 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
Viršui:
  • Grietinė, 25-30 proc., 500 gramų
  • Miltelinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Užvirinti pieną, berti į jį 100g aguonų, nukaisti, uždengti ir palikti brinkti.

  2. Sausainius susmulkinti labai smulkiai. Sumaišyti su sviestu, šaukšteliu aguonų ir citrinos žievelėmis. Suformuoti dugną apie 26 cm skersmens formoje ir statyti į šaldytuvą.

  3. Varškę sumaišyti su sūriu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Išplakti. Po to įmušti kiaušinius ir dar kartą gerai išplakti. Sukrėsti nuvarvintas aguonas ir dar kartą išplakti.

  4. Dėti į formą su sausainiais. Formos apačią apvynioti dviguba folija ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tada sumažinti iki 120 C laipsnių ir dar kepti apie 60 min.

  5. Suplakti greitinę, cukrų ir citrinos sultis. Aplieti pyrago viršų grietinės plakiniu ir dar 5 min. pakepti. Tada palikti orkaitėje ataušti ir statyti į šaldytuvą nakčiai.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą