Pyragas su aguonomis ir grietinės stogeliu


- Sausainiai, 150 gramų
- Sviestas, 60 gramų
- Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
- Tarkuotos citrinos žievelės, 1 arbatinis šaukštelis
- Mascarpone sūris, 500 gramų
- Varškė, riebi, 400 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Aguonos, 100 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, 25-30 proc., 500 gramų
- Miltelinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
Užvirinti pieną, berti į jį 100g aguonų, nukaisti, uždengti ir palikti brinkti.
Sausainius susmulkinti labai smulkiai. Sumaišyti su sviestu, šaukšteliu aguonų ir citrinos žievelėmis. Suformuoti dugną apie 26 cm skersmens formoje ir statyti į šaldytuvą.
Varškę sumaišyti su sūriu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Išplakti. Po to įmušti kiaušinius ir dar kartą gerai išplakti. Sukrėsti nuvarvintas aguonas ir dar kartą išplakti.
Dėti į formą su sausainiais. Formos apačią apvynioti dviguba folija ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tada sumažinti iki 120 C laipsnių ir dar kepti apie 60 min.
Suplakti greitinę, cukrų ir citrinos sultis. Aplieti pyrago viršų grietinės plakiniu ir dar 5 min. pakepti. Tada palikti orkaitėje ataušti ir statyti į šaldytuvą nakčiai.