Pyragas „Saulėlydis“

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 250 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Saulėgrąžų aliejus, 250 mililitrų
- Pienas, 120 mililitrų
- Grietinėlė, plakimui, 200 mililitrų
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Braškės, 1 stiklinė
- Druska
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną ir miltus.
Tešlą supilti į skardą, dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai paruduos bei vidus bus gerai iškepęs.
Pyragą atvėsinti, o kol pyragas atvės, plakikliu išplakti grietinėlę.
Grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir papuošti braškėmis.
Skanaus.
» Rašyti komentarą