Pyragas „Saulėlydis“

Pyragas „Saulėlydis“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus, 250 mililitrų
  • Pienas, 120 mililitrų
  • Grietinėlė, plakimui, 200 mililitrų
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Braškės, 1 stiklinė
  • Druska
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną ir miltus.
Tešlą supilti į skardą, dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai paruduos bei vidus bus gerai iškepęs.
Pyragą atvėsinti, o kol pyragas atvės, plakikliu išplakti grietinėlę.
Grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir papuošti braškėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Justė ir Kamilė
» Rašyti komentarą