Pyragas "Saulėgrąža"

Pyragas "Saulėgrąža"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, tešlai, 100 gramų
  • Cukrus, tešlai, 200 gramų
  • Margarinas, tešlai, 150 gramų
  • Medus, 2 valgomieji šaukštai
  • Persikai, konservuoti, indeliuose, 1 vienetas
  • Saulėgrąžos, 80 gramų
  • Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 300 gramų
  • Pienas, tešlai, 120 mililitrų
  • Sviestas, 30 gramų
  • Kepimo milteliai, tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų.
Kitame sumaišyti kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą margariną (ar sviestą).

Skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir įmaišyti aguonas.
Tešlą dėti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.

Ruošti papuošimą:
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nusivarvėtų ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į keptuvę ar puodą dėti medų, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidelės ugnies, maišyti, kol ištirps cukrus. Tada sudėti truputį pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėti dar saulėgrąžų.
Po 20 minučių, kai pyrago viršus bus pakankamai sukietėjęs, išimti ir greitai išdėlioti griežinėliais persikus, per vidurį - saulėgrąžų masę. Dėti į orkaitę dar 15 minučių. Leiskite atvėsti formoje. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Dovilė
» Rašyti komentarą