Pyragas "Ryto rasa"


- Margarinas, 200 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 150 gramų
- Pienas, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 300 gramų
- Kepimo milteliai, 10 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Cukrus, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Varškės sūris, 200 gramų
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Kokosas, drožlės, 6 valgomieji šaukštai
Gerai ištrinkite varškę, cukrų, kiaušinio trynį ir kokoso drožles. Iš gautos masės suvoliokite graikinio dydžio kukulius.Kukulius pusvalandžiui kiškit į šaldymo kamerą.
Margariną ištrinkite su cukrumi.Ten pat dėkite kiaušinius bei likusį baltymą bei gerai išplakit. Supilkite pieną, dėkit grietinę, berkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai išmaišyt.
Į aliejumi pateptą kepimo formą dėkit dalį tešlos. Į likusia tešlą dalį suberkite kakavos miltelius. Rudąją tešlą dėkit ant baltosios viršaus. Į tešlą įspauskit varškės kukulius. Kept 40 min. 180°C temp.
Kremui. Išplakti kiaušinį su vaniliniu cukrumi ir cukrumi, suberti miltus, pieną ir dėkite puodą ant ugnies. Nuolat maišydami, virkit, kol kremas sutirštės. Ant iškepusio pyrago ir atvėsusio pilkit kremą ir pabarstyti kakavos milteliais.