Pyragas Riešutinis skanėstas

Pyragas Riešutinis skanėstas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Margarinas, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, Malsenos "Karališki", 3 stiklinės
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Citrinos rūgštis, mažiau nei 0,5 šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Produktai kremui: 2 kiaušinio tryniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1stiklinė cukraus, 0.5 l pieno, 200 g sviesto, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas miltų, žemės riešutai papuošimui.

Margariną peiliu sukapoti su 1 stikline miltų, kol margarinas su miltais taps beveik viena mase. Baigus kapoti, gautą masę suspausti ir padalinti į 4 apvalius gabalus. Juos padėti valandai į šaldiklį.
Kol pirmoji tešla bus šaldiklyje, gaminti antrą tešlą.
Kiaušinį sumaišyti su mažiau negu puse 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, su 0.5 stilinės vandens ir 2 stiklinėm miltų. Gautą tešlą padalinti į 4 gabalus ir padaužyti kočėlu. Tada iškočioti ir į daužytos kočėlu tešlos vidų supjaustyti iš šaldiklio išimtą tešlą. Sulankstyti ir atsargiai iškočioti kaip blyną. Vėl padaryti 4 didelius gabalus iš abiejų tešlų ir padėti 0.5 val. į šaldiklį. Tada atsipjauti ir kočioti plonus lakštus. Turėtų išeiti apie 10 lakštų. Dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti vieną lakštą apie 5-7 min. Taip pat paskrudinti išgliaudytus žemės riešutus, juos susmulkinti pakočiojus kočėlu.
2 kiaušinio trynius išsukti su stikline cukraus ir 2 šaukštais vanilinio cukraus. Kitame inde užkaisti 0.5 l pieno, ištirpinti šaukštą krakmolo ir šaukštą miltų piene. Išsuktus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi trynius sudėti į virintą pieną ir nuolat maišyti masę, galiausiai sudėti po šaukštą 200 g sviesto. Karštą masę pilti ant lakštų ir barstyti kepintais žemės riešutais. Palaikyti per naktį ar bent kelias valandas, kad persisunktų kremas ir valgyti. Skanaus! Kepam kasmet ir ne tik per Kalėdas, nes labai skanus ir nesudėtingas, svečiai mielai skanauja ir giria. Artėjančioms Kalėdoms tikrai tiks.

Receptą atsiuntė: Neringa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ketara
2010-12-04 19:51
Labai skaniai atrodo, o ir perskaičius net seilė nutyso tik gamybos procesas labai jau ilgas ir sudėtingas, reiks pabandyt kai daugiau laiko turėsiu, gal per Kalėdų šventines dienas...
Silva
2009-12-29 20:52
Tai va, vos nepamiršau pasigirti, kad Kalėdoms kepiau tą skanumyną. Jėga tortukas
Gintare
2009-12-29 17:50
Graziai atrodo ir neabejoju,kad skanus
Jolanta V.
2009-12-29 14:27
Puikus receptas, turi buti labai labai skanus tortukas.
Violeta
2009-12-23 13:17
Labai skaniai ir natūraliai atrodo