Pyragas „Kiaušinienė“

Pyragas „Kiaušinienė“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, konservuoti, kremui, 395 gramai
  • Cukrus, kremui, 50 gramų
  • Cukrus, tešlai, 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, tešlai, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, kremui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, kremui, 25 gramai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 4 valgomieji šaukštai
  • Pienas, kremui, 300 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Biskvitas: Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 12-15 min. 200° C orkaitėje.

Iškepusį biskvitą atvėsinti, ant jo užtepti išvirtą ir atvėsintą kremą ir papuošti abrikosais.

Kremo gaminimas: Kiaušinio trynį, cukrų ir miltus gerai išplakti. Puode pieną pakaitinti, bet neužvirti, kiaušinių masę nuolat maišant supilti į pieną ir trumpai pavirti.

Receptą atsiuntė: Jolanta
» Rašyti komentarą