Pyragas "Draugystė"

Pyragas "Draugystė"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kepinių margarinas, 180 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai, 600 gramų
  • Uogienė, 100 gramų
  • Varškė, 500 gramų
  • Cukrus, 80 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Vanilinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukame kiaušinius, įmaišome grietinę.
    Pabaigoje beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą.
    Daliname pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę.
    Vieną dalį iškočiojame (didesnę), dedame į formą išklotą kepimo popieriumi, padarome neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedame į šaldytuvą.

  2. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagelsta.
    Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
    Kol vėsta, pasidarome įdarą: į dubenį dedame varškę, 2 trynius (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišome.
    Pabaigoje įmaišome iki standumo išplaktus 3 baltymus.
    Atvėsusį padą aptepame uogiene, sukrečiame paruoštą varškę, išlyginame.

  3. Iškočiojame likusią tešlą, užvyniojame ant kočėlo ir atsargiai pernešame ant pyrago.
    Kiek išeina, prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.

  4. Paruoštą pyragą dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių, kol gražiai parunda.

  5. Pilnai atvėsiname ir ragaujame.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Valentina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Fee
2018-04-30 23:43
Skardą kad tilptų į orkaitę o uogos kad nebūtų surugusios! Kokie įdomūs klausimai!
Dalia
2018-01-26 23:03
L skanus pyragaspagal recepta visa laika gerai iseina
Rozalija
2017-06-01 22:15
Kokio dydžio skarda?
Анжелика
2017-03-18 13:30
Kokią uogienė reikalingą?
Kristina
2016-01-17 18:26
Aciu,uz puiku recepta,pyragas buvo nuostabus,nebuvo geda nuo draugu