Pyragas "Angelo ašaros"


- Miltai, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 100
- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Varškė, 500 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vanilė, esencija, 3 lašai
- Šokoladas, juodasis, 50 gramų
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu (80g). Įdėkite kiaušinį ir 25g cukraus, išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.Varškės masė:
Sumaišykite varškę 100g. cukraus, 3 trynius (baltymus pasiliekam sufle sluoksniui), grietinę ir esenciją, kol gausis vientisa masė. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (formos skersmuo maždaug 24 cm). Ant tešlos sudekite varškės įdarą. Kepkite orkaitėje 180 laips. temp. 30 min.Suflė:
Suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Toliau plakant palengva suberkite likusį cukrų. Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Papuošti galime šokoladu (jei nepasirodė ašarėlės). Ištirpinam su likusiu 20g. sviestu ir apšlakstome.
2015-05-08 20:47