Pyragaičiai su obuolių įdaru

Pyragaičiai su obuolių įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Margarinas, šaltas, 200 gramų
  • Obuoliai, saldūs, 600 gramų
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Vanduo, virintas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė, 15 % riebumo, 200 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 0.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:

Supilkite miltus į didelį dubenį, pridėkite žiupsnelį druskos, įtarkuokite šaltą margariną ir pirštais sumaišykite, kol gausite šlapius trupinius.
Supilkite grietinėlę ir išminkykite tešlą.
Suminkytą tešlą padėkite į šaldymo kamerą.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į ketvirčius, išimkite sėklalizdžius ir minkštimą sutarkuokite.
Į tarkuotus obuolius sudėkite krakmolą, sviestą ir 1 šaukštą virinto vandens.
Obuolių masę išmaišykite ir patroškinkite apie 7 -8 min. virš mažos ugnies.
Patroškinus leiskite atvėsti ir atvėsus įmaišykite citrinos žievelę, cinamoną bei cukraus pudrą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Atšaldytą tešlą iškočiokite ir išspauskite apvalius blynelius.
Ant kiekvieno blynelio dėkite po šaukštelį obuolių įdaro ir suformuokite apvalius pyragaičius.
Kepkite apie 20-25 min.
Iškeptas palikite atvėsti ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Kamilė
» Rašyti komentarą