Purūs varškėčiai

Purūs varškėčiai
Purūs varškėčiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, 400 gramų
  • Miltai, 190 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, arba vanilės ekstrakto, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys, arba grietinės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo soda, 0.666667 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Masę gerai sutriname šakute. Sodą užpilame citrinos sultimis (arba sumaišome su grietine), išmaišome, ir supilame į tešlą, gerai išmaišome.

  2. Į tešlą pamažu įmaišome 160 g miltų (likusius 30 g sunaudosime tešlos kočiojimui), kai tešla nesimaišo šaukštu, minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet jei tešla labai limpa prie rankų tuomet įdėkite truputį daugiau miltų.

  3. Stalviršį pabarstome miltais, imame po gabalėlį tešlos ir kočiojame ~1-1,5 cm storio lakštą, iš jo išspaudžiame norimo dydžio apskritimus su stikline. Varškėčius dedame ant miltuoto paviršiaus.

  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 4-5 varškėčius į keptuvę (priklausomai nuo keptuvės dydžio ir kokio dydžio varškėčiai). Kepame varškėčius iš abiejų pusių, ant šiek tiek silpnesnės ugnies, kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus varškėčius. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rita
2018-03-31 07:48
Jolita, soda + rūgštelė padaro "išpūtimo" efektą, o pati masė dar lipni, t.y. joje nėra per daug miltų, dėl ko ji pasidarytų kieta, tad ir iškepa purūs ir minkšti varškėčiai
Jolita
2018-03-27 11:21
Kas daro juos minkstus, is recepto nepasakyciau kad jie purus.