Purus rikota sūrio apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Rikota, 350 gramų
- Manų kruopos, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 350 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Citrinos, žievelė, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės.
Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-10-04 14:42