Purus obuolių pyragas su perliniu cukrumi

@ Jurgitos receptai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Obuoliai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 180 gramų
- Aliejus, 130 mililitrų
- Cukrus, 130 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Perlinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką).
Kiaušinius su cukrumi (130 gr), vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti.
Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti mikseriu.
Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
Ant viršaus šiek tiek įspaudžiant sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 minučių, arba kol gražiai paruduos.
Vidų patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas iškepęs. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-11-01 16:42
Labai skanus
2017-06-28 22:26
Nuostabus piragas tik notetusi daugiau obuoliu
2017-06-08 09:28
Kada aliejus pilasi?
2016-11-04 14:09
Geras receptas
2017-11-20 22:01