Purus obuolių pyragas

Purus obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 150 gramų
  • Margarinas, 150 gramų
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Margariną „Vilnius“ ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Tuomet trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės, sumaišytos su soda, ir maišydami po truputį berkite miltus.
Kai tešla taps vienalytė, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite.
Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius „rožyte“.
Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min.
Tai pyragas, kuris puikiai tinka šventiniam stalui, nes yra puikaus skonio, geros išvaizdos ir nuostabaus kvapo!
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintare
2014-09-04 14:13
O jau kvepia kaip O koks skanus, SUPER
rasa
2013-04-27 22:19
skanus pyragas tikrai. aš maišiau į vidų obuolius
karina
2012-10-17 19:51
abuciuotas:
Elegancija
2012-10-07 20:52
Sakyčiau - sausokas gaunasi. Ir vien tik viršuje esantys obuoliai nelabai jaučiasi visame pyrage. Kitą kartą jeigu kepsiu, tai obuolius maišysiu visoje tešloje.
Aukse
2012-02-08 15:44
superinis pyragas, 10 balu is 10 as siek tiek pakeiciau ingridientus. vietoj obuoliu idejau saldytu avieciu, valgem visa seimyna pirstukus apsilaizydami