Purus mielinis pyragas su vaisiais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Cukrus, 8 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3.5 stiklinės
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
- Aliejus, skardai ištepti
- Sviestas, tirpintas, 200 gramų
- Razinos, 100 gramų
- Mielės, šlapios, 35 gramai
- Vaisiai, konservuoti, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Keturiuose šaukštuose šilto vandens išmaisykite mieles ir 30 min. palaikykite šiltai.
Persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Mišinyje padarykite duobelę, į ją supilkite pieną, mieles, sumaišykite ir dar 30 min. palaikykit šiltai.
Sviestą sumaišykite su tryniais ir sudėkite į masę.
Tešlą maišykite, kol atsiras oro pūslelių (aš maišiau apie 10 min).
Tada tešlą uždenkite ir dar šiltai palikite porai valandų.
Suberkite į tešlą vaisius, razinas bei tarkuotą citriną ir išmaišykite.
Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepkite 40 - 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Nors pyrago gaminimas užima nemažai laiko, bet skonis viską atperka. Tiesa - pyragas gaunasi labai didelis.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-02-27 09:03
tyrejo gautis grietines tirtumo, kitaip tariant kaip tirstoka kekso tesla
2010-02-24 11:51
gal ir didesnes nesigincyju,nes sakau gavosi tesla su rankom galejo minkyti.
o turejo gautis skysta,taip?

2010-02-23 17:13
gal jusu stiklines uz mano didesnes? nes receptas tai geras, patikrinau, nes jis is zurnalo paimtas
2010-02-23 12:13
nieko panasaus man nesigavo y puru pyraga
kazkoks sukrites,teslinis,siaip gal ir butu skanus,bet manau,kad kazko perdaug ar per mazai recepturoje 


2010-12-04 21:35