Purus citrininis pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, 1 stiklinė
- Cukrus, 100 gramų
- Krakmolas, 30 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Pienas, 50 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos žievelė, tarkuota, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos, tarkuota citrinos žievele iki purumo. Įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Miltų mišinį išsijoti į paruoštą masę. Atsargiai maišant supilti pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą pyragą ištraukti iš orkaitės, subadyti mediniu smeigtuku ir sulaistyti 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Atvėsusį aptepti glaistu. Skanaus!
Pastaba. Ruošiant glaistą reikia sumaišyti išsijotą cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos masės.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-04-24 08:43
Na nezinau kokio skystumo pas jus gavosi.. Na miltu neperdauginkite, nes nebeliks to purumo
2013-04-23 20:31
Ar tesla ir turi buti tokia skysta? 

2018-06-03 17:39