Prašmatnus tinginys su zefyrais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sviestas, 125 gramai
- Šokoladas, juodas, 300 gramų
- Klevų sirupas, nebūtina, 3 valgomieji šaukštai
- Sausainiai, 200 gramų
- Brendis, 2 valgomieji šaukštai
- Zefyrai, 100 gramų
- Šokoladas, 100 gramų
- Sviestas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
300 g šokolado ir 125 g sviesti ištirpinti garų vonelėje. Tada sudėti klevų sirupą, brendį ir išmaišyti iki vientisos masės.
Sausainius sulaužyti mažais gabaliukais ir sumaišyti su supjaustytais zefyrais.
Į formą (galima įkloti maistinę plėvelę, kad lengviau išsiimtų desertas) sudėti sausainius su zefyrais, supilti šokolado masę, pamaišyti ir padėti į šaldytuvą sustingti (1,5 - 2 val.)
Baigiant stingti tinginiui, išimti jį iš formos ir aplieti sviesto ir šokolado mase (sumaišyti ir ištirpinti glajui skirtus komponentus).
» Rašyti komentarą