Prancūziškos spurgos

Prancūziškos spurgos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 10 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 135 gramai
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
  • Sviestas, 90 gramų
Gaminimo instrukcija:

Puode sumaišome vandenį, sviestą, cukrų bei druską ir pakaitiname virš mažos ugnies.
Tada šaukštais beriame miltus ir maišant kaitiname apie 3 min.
Išmaišius vientisą masę paliekame 5-10 min. atvėsti.
Tuomet įmaišome po vieną kiaušinius.
Ant aliejumi patepto sviestinio popieriaus lapelių suformuojame spurgeles.
Suformuotas spurgeles (be popieriaus) dedame į įkaitintą aliejų ir verdame jame apie 3 min.
Iškeptas spurgeles sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai.
Prieš patiekiant galima dar apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Nijolė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
anchela
2016-09-04 09:48
o kiek spurgu iseina?
guste
2013-11-16 23:10
visada viskas yra skanu kas pagaminta savo rankomis , o nepirkta parduotuvėje, kur pilna neaišku ko...
rasa
2013-02-05 16:16
bandžiau kepti, arba aš ko nors nesuprantu, bet pagal aprašą man gavosi skysta tyrė, apie kokį nors spurgyčių formavimą nėra nė minties, tai dadėjau miltų, kepimo miltelių kelis kartus daugiau cukraus ir tada išėjo