Prancūziški rageliai

Prancūziški rageliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Pienas, šiltas, 300 gramų
  • Druska, 15 gramų
  • Sviestas, 340 gramų
  • Mielės, sausos, 15 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mieles sumaišome su cukrumi. Pilame pašildytą pieną. Maišome, kol mielės ištirpsta. Beriame druską, miltus ir pradedame minkyti tešlą. Ją dedame į orkaitę, įkaitiną iki 40 laipsnių, ir paliekame praviras dureles, kad tešla kiltų. Tuo tarpu į maistinę plėvelę įdedame sviestą ir iš jo iškočiojame taip, jog gautumėm 25×25 cm stačiakampį. Ir jį dedame į šaldytuvą.

Kai tešla pakilo, pasiruošiame stalą kočiojimui. Iš tešlos padarome 4 kartus didesnį lakštą nei sviesto kvadratas. Ant jos dedame sviesto kvadratą ir sulenkiame į stačiakampį. Dedame į šaldytuvą pastovėti pusvalandžiui. Išėmus vėl kočiojame ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

Išimame iš šaldytuvo tešlą ir kočiojame. Iškočiota tešla turi būti plonesnė nei 0,5 cm. Ją supjaustome trikampiais ir susukame į ragelius. Prieš kepant, juos sudedame į skardą ir paliekame pakilti orkaitėje su praviromis durelėmis, įkaitintoje iki 40 laipsnių. Pakilusius ragelius aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 12 min., kol apskrus. Tinka valgyti su bet kuo. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Martyna
» Rašyti komentarą
» Komentarai
nezinomas
2016-02-02 12:26
<3
faina
2016-02-02 12:24
mmmmmmmmmmmmm
(anonimas)
2012-08-09 23:06
(anonimas)
2011-10-23 21:11
Saulens
2011-09-08 20:05
arselis: arselis: