Prancūziški rageliai


- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, šiltas, 300 gramų
- Druska, 15 gramų
- Sviestas, 340 gramų
- Mielės, sausos, 15 gramų
Mieles sumaišome su cukrumi. Pilame pašildytą pieną. Maišome, kol mielės ištirpsta. Beriame druską, miltus ir pradedame minkyti tešlą. Ją dedame į orkaitę, įkaitiną iki 40 laipsnių, ir paliekame praviras dureles, kad tešla kiltų. Tuo tarpu į maistinę plėvelę įdedame sviestą ir iš jo iškočiojame taip, jog gautumėm 25×25 cm stačiakampį. Ir jį dedame į šaldytuvą.
Kai tešla pakilo, pasiruošiame stalą kočiojimui. Iš tešlos padarome 4 kartus didesnį lakštą nei sviesto kvadratas. Ant jos dedame sviesto kvadratą ir sulenkiame į stačiakampį. Dedame į šaldytuvą pastovėti pusvalandžiui. Išėmus vėl kočiojame ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Išimame iš šaldytuvo tešlą ir kočiojame. Iškočiota tešla turi būti plonesnė nei 0,5 cm. Ją supjaustome trikampiais ir susukame į ragelius. Prieš kepant, juos sudedame į skardą ir paliekame pakilti orkaitėje su praviromis durelėmis, įkaitintoje iki 40 laipsnių. Pakilusius ragelius aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 12 min., kol apskrus. Tinka valgyti su bet kuo. Skanaus!
2016-02-02 12:24
2012-08-09 23:06


2011-10-23 21:11













2011-09-08 20:05




2016-02-02 12:26