Prancūziški pyragėliai "Canneles"


- Kiaušiniai, 2 baltymai ir du tryniai, 4 vienetai
- Pienas, riebus, 2 litrai
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Vanilė, ankštis, smulkinta, 1 vienetas
- Romas, 80 mililitrų
- Sviestas, 25 gramai
Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną, sudėti sviestą ir kaitinti ant didelės liepsnos, kol užvirs. Dubenėlyje išplakti baltymus ir jų trynius, supilti miltus, suberti cukrų ir vėl viską išmaišyti. Dar karštą pieną supiltį į dubenį su kiaušinias, miltais ir cukrumi bei masę išplaktii. Leisti tešlai atvėsti,o tada sulpilti romą.
Dubenį su paruošta tešla apdengti maistine plėvele, įdėiti į šaldytuvą ir palikti 24 valandoms.
Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros. Kepimo formeles ištepti sviestu. Į kepimo formeles supilti paruoštą tešlą, paliekant apie 1 cm iki formelės viršaus. Kepti 30 minučių. Perkelti skardą su kepimo formomis į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti dar pusvalandį.
Groteles su pyragėliais ištraukti iš orkaitės IR leisti kelias minutes atvėsti. Pyragėlius išimti iš kepimo formelių ir patiekti.
Skanaus!