Prancūziškai orkaitėje keptas triušis


- Cukrus, 10 gramų
- Česnakai, 30 gramų
- Juodieji pipirai, malti, 1 gramas
- Morkos, 120 gramų
- Pomidorai, nedideli, 12 vienetų
- Svogūnai, mėlynieji, 1 vienetas
- Triušiena, triušis, 1500 gramų
- Alyvuogių aliejus, 50 gramų
- Druska, 20 gramų
- Prieskoniai, provanso žolelės, 10 gramų
Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, neluptas česnakų skilteles, triušienos gabalus, aplink išdėliokite pomidorus, apibarstykite džiovintomis provanso žolelėmis (galite sočiai apibarstyti šviežių petražolių, kalendų, rozmarinų, bazilikų lapeliais) ir cukrumi.
Dar kartą apšlakstykite aliejumi ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min., karts nuo karto apverčiant triušio gabalėlius.
Patiekite inde, kuriame kepė.
Garnyras nebūtinas, nes du pomidorai vienam žmogui per akis, o su prancūzišku batonu net ir per sotu.
Skanaus.
2013-04-30 20:45

2012-03-21 17:03


2011-12-27 22:51
2011-09-21 18:13

2013-10-26 19:56