Prancūziškai orkaitėje keptas triušis

Prancūziškai orkaitėje keptas triušis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 10 gramų
  • Česnakai, 30 gramų
  • Juodieji pipirai, malti, 1 gramas
  • Morkos, 120 gramų
  • Pomidorai, nedideli, 12 vienetų
  • Svogūnai, mėlynieji, 1 vienetas
  • Triušiena, triušis, 1500 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 50 gramų
  • Druska, 20 gramų
  • Prieskoniai, provanso žolelės, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, neluptas česnakų skilteles, triušienos gabalus, aplink išdėliokite pomidorus, apibarstykite džiovintomis provanso žolelėmis (galite sočiai apibarstyti šviežių petražolių, kalendų, rozmarinų, bazilikų lapeliais) ir cukrumi.
Dar kartą apšlakstykite aliejumi ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min., karts nuo karto apverčiant triušio gabalėlius.
Patiekite inde, kuriame kepė.
Garnyras nebūtinas, nes du pomidorai vienam žmogui per akis, o su prancūzišku batonu net ir per sotu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vincentas Sakas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Andžela
2013-10-26 19:56
Cesnakas gerai parašyta,neluptas,jis duoda kitokį poskoni
Ausra
2013-04-30 20:45
Labai skaniai gavosi! Tik morku, svogunu, ir pomidoru dejau daugiau (tiesa vysniniu). Barsciau svieziais perazolemis ir krapais. Uzteko saujales. Ir kepiau apie 180 laipsniu 1 val. Ir atidengus apie 10 min.
petriukas
2012-03-21 17:03
Triusio neturejau tai issikepiau namine kate
as
2011-12-27 22:51
LABAI SKANU NELUPTI CESNAKAI,PIRMA PABANDYKIT, LABAI SKANU.
Lulu
2011-09-21 18:13
50 min kepiau uzdaram inde, dar 1 val atviram, cukraus pamirsau, cesnaku neturejau, bet isejo gut