Popiežiaus pyragas


- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 125 gramai
- Gvazdikėliai, malti
- Migdolai, ekstraktas, 2 lašai
- Migdolai, malti, 125 gramai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 125 gramai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
Papildomai reiks: 100 g. marmelado, bet kokio;
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite ant stalo. Viduryje miltų padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, vanilinį cukrų, ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską suminkykite. Tada pridėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, berkite riešutus, pabarstykite miltais ir vėl gerai viską išminkykite. Jei tešla limpa prie rankų, palaikykite ja valandą šaldytuve.
Iškočiokite du lakštus: vieną supjaustykite į 16 vienodo pločio juostelių, kitą įklokite į riebalais pateptą kepimo formą. aptepkite marmeladu, 1 cm nuo kraštų palikite neteptą. Ant viršaus rombeliais tieskite tešlos juosteles, aptepkite jas iš likusio kiašinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Šaukite pyragą į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 25 - 30 min. Skanaus:)
2009-08-03 15:41

2009-08-03 18:22