Pomidorinė baltųjų pupelių sriuba

Pomidorinė baltųjų pupelių sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Konservuotos baltos pupelės, arba virtų, 800 gramų
- Vanduo, 800 mililitrų
- Konservuoti pomidorai, trintų, 400 gramų
- Bulvės, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Šaltai rūkyta šoninė, 100 gramų
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Česnakai, 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Raudonosios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malta aitrioji paprika, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Svogūną nulupame, susmulkiname ir atidedame į šalį.
Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais.
Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 1 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, pakepiname kelias minutes, tada sudedame česnaką, pakepiname 1 min, po to sudedame šoninę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja ir šoninė šiek tiek apskrunda.
Į tą patį puodą supilame trintus pomidorus, vandenį, sudedame bulves, pagardiname druska ir prieskoniais. Sriubą užverdame, ir verdame tol, kol bulvės suminkštėja (~15 min). Po to sudedame pupeles, išmaišome ir paverdame dar 5 min. Skanaus! Sriuba labai gardi su česnakiniu batonu.
» Rašyti komentarą