Pomidorinė baltųjų pupelių sriuba

Pomidorinė baltųjų pupelių sriuba
Pomidorinė baltųjų pupelių sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Konservuotos baltos pupelės, arba virtų, 800 gramų
  • Vanduo, 800 mililitrų
  • Konservuoti pomidorai, trintų, 400 gramų
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Šaltai rūkyta šoninė, 100 gramų
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Raudonosios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Malta aitrioji paprika, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną nulupame, susmulkiname ir atidedame į šalį.

  2. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.

  3. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais.

  4. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

  5. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 1 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, pakepiname kelias minutes, tada sudedame česnaką, pakepiname 1 min, po to sudedame šoninę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja ir šoninė šiek tiek apskrunda.

  6. Į tą patį puodą supilame trintus pomidorus, vandenį, sudedame bulves, pagardiname druska ir prieskoniais. Sriubą užverdame, ir verdame tol, kol bulvės suminkštėja (~15 min). Po to sudedame pupeles, išmaišome ir paverdame dar 5 min. Skanaus! Sriuba labai gardi su česnakiniu batonu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą