Plovas su kiauliena

Plovas su kiauliena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 5
  • Juodieji pipirai
  • Laurų lapai, lapai, 3 vienetai
  • Morkos, 3 vienetai
  • Ryžiai, 500 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiauliena, 500 gramų
  • Kiauliena, sultinys užpylimui
  • Druska
  • Pomidorų pasta, tiršta, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

4 - 6 porcijos.

Apkepam supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dedam susmulkintus svoguną, česnaką, kubeliais supjaustytas morkas.
Viską patroškinam, pagardinam druska bei pipirais ir sudedam į molinį indą.
Į tą pačią keptuvę dedam ryžius, pakepinam, supilam pomidorų pastą, viską kartu pakepinam ir supilam į apkeptą mėsytę. Užpilam sultiniu, kad viską apsemtų, paragaujam ir jei trūksta druskos, įdedam pagal skonį. Jei kam patinka, galima dėt aštrųjį pipirą. Uždengiam dangtį, šaunam į orkaitę maždaug 45 minutėms.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Albina
2021-02-22 23:16
O kokioje temperaturoje kepti?
auksuole
2015-09-27 12:01
Blamba vakar prie hamleto uzkrimtau zajabys buvo net prezidente acistojus plojo blat
vanda
2015-09-15 12:25
Pabandykit su aviena.daug skaniau.nors siaip as avienos nemegstu.
Lina
2015-09-14 14:03
Aš irgi panašiai darau: apkepu kebeliais pjaustytą mėsą, įdedu tarkuotų morkųmums taip skaniau), druskos, prieskonių dar pakepinu. Žodžiu mėsa turi būti minkšta. Kartais dedu pomidorų pastos. Bet skanu ir be jos. Tada ant šito morkų ir mėsytės mišinuko dedu ryžius (žalius). Užpilu verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virš ryžių trejetas pirštų apsentų. Užengiu dangčiu ir į orkaitę. 160 temp. apie 40 min.
Aras
2014-12-14 16:56
Ryžius aš išplaunu penkis kartus šaltu vandeniu ir palieku valandai išmirkti iki jų dėjimo į plovą.Išvirus zirvakui, išėmu čili pipirą ir česnaką, sudedu su kiaurasamčiu ryžius ir išlyginu paviršių, įspaudžiu į viršutinį sluoksnį nautodus virimui, česnaką ir čili.Uždengiu ir ant lėtos ugnies brandinu.Prieš pabaigą dedu razinas ir raugerškį.Ir visų prieskonių tik druska ir kuminas(zira).