Ploni lietiniai blynai

Ploni lietiniai blynai
Ploni lietiniai blynai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 11 valgomųjų šaukštų
  • Vanduo, šalto, 180 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sviestas, tirpinto, 50 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Romo esencija, nebūtina, 5 lašai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinį išplakti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilti romo esencijos, tirpinto sviesto, gerai išmaišyti, supilti vandenį ir vėl išmaišyti.

  2. Po to pamažu įmaišyti miltus ir galiausiai supilti alyvuogių aliejų, pieną, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešla turi būti gana skysta, jei bus per tiršta, sunkiai “liesis“ blynas keptuvėje.

  3. Įkaitinti vidutinio dydžio keptuvę (nereikia naudoti jokio papildomo aliejaus ar sviesto, nebent prie Jūsų keptuvės dugno tešla „kimba“) ir įpilti 1 samtį blynų tešlos, kepti ant silpnesnės vidutinės ugnies. Pilkite po nedaug tešlos, ją gražiai paskleiskite keptuvėje ir blynai bus labai plonyčiai, gardūs. Pirmas lietinis blynas vadinamas „virtuvės šefo“ blynu, tad nenustebkite, jei pirmas iškeps nekoks, bet taip visada yra su lietiniais, kiti blynai pavyksta puikiai. Blynus skanaukite vienus arba su mėgstamais įdarais. Aš šįkart blynus sutepiau su „Philadelphia“ sūriu sumaišytu su bananu ir šiek tiek cukraus. Jei nedėsite cukraus ir vanilinio cukraus, tuomet iškepsite nesaldžius lietinius, kurie puikiai tiks su bet kokiu nesaldžiu įdaru.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą