Plonapadė pica „Margarita“


- Bazilikas, lapeliai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Česnakai, 1
- Juodieji pipirai, malti
- Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, šiltas, 6 valgomieji šaukštai
- Druska
- Druska, (tešlai), 0.5 arbatinio šaukštelio
- Aliejus, augalinis, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Mielės, sausos, 1 arbatinis šaukštelis
- Raudonėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pomidorų pasta, 0.75 stiklinės
- Mocarela sūris, tarkuotas
Picos papločiui sumaišykite nedideliame dubenėlyje vandenį, aliejų, mieles ir cukrų.
Įmaišykite miltus bei druską ir suformuokite vientisos tešlos kamuolį.
Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite 24 val.
Kitą dieną ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite plonai tešlą.
Dėkite iškočiotus tešlos blynus ant miltais pabarstytų kepimo skardų, pabadykite šakute ir apkepkite apie 4 min. 240 laipsnių temperatūroje.
Padažui įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir 1 min. pakepinkite susmulkintą česnaką.
Tuomet sudėkite pomidorų pastą, raudonėlį, druską bei pipirus ir pakaitinkite apie 15-20 min., kol masė sutirštėja.
Apkeptus picos papločius aptepkite pasigamintu padažu, apibarstykite mocarela sūriu ir kepkite apie 5 min. 250 laipsnių temperatūroje.
Ant iškeptų picų dėkite baziliko lapelius ir skanaukite.
Skanaus.
2012-01-15 15:50


2012-02-27 15:02