Plonapadė pica „Margarita“

Plonapadė pica „Margarita“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bazilikas, lapeliai
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai, 1
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, šiltas, 6 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Druska, (tešlai), 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, augalinis, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Mielės, sausos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Raudonėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Pomidorų pasta, 0.75 stiklinės
  • Mocarela sūris, tarkuotas
Gaminimo instrukcija:

Picos papločiui sumaišykite nedideliame dubenėlyje vandenį, aliejų, mieles ir cukrų.
Įmaišykite miltus bei druską ir suformuokite vientisos tešlos kamuolį.
Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite 24 val.
Kitą dieną ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite plonai tešlą.
Dėkite iškočiotus tešlos blynus ant miltais pabarstytų kepimo skardų, pabadykite šakute ir apkepkite apie 4 min. 240 laipsnių temperatūroje.
Padažui įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir 1 min. pakepinkite susmulkintą česnaką.
Tuomet sudėkite pomidorų pastą, raudonėlį, druską bei pipirus ir pakaitinkite apie 15-20 min., kol masė sutirštėja.
Apkeptus picos papločius aptepkite pasigamintu padažu, apibarstykite mocarela sūriu ir kepkite apie 5 min. 250 laipsnių temperatūroje.
Ant iškeptų picų dėkite baziliko lapelius ir skanaukite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Sigita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Modestas
2012-02-27 15:02
Nu pirma karta kai dariau truputiti padege picos padas bet kai antra karta dariau tai isejo ziauriai skaniai
Lina
2012-01-15 15:50
Kiek žinau, tai kildint reikia storapades Na, bet šio recepto nebandžiau, tai nežinau, gal ir plonapadė gausis