Plikytiniai su pienu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 0.4 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Pienas, 125 mililitrai
- Druska
- Sviestas, 60 gramų
Gaminimo instrukcija:
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi.
Miltus persijojame.
Kai pienas užverda bei sviestas išsileidžia, nuimame puodą nuo ugnies, suberiame į pieną miltus ir išmaišome.
Vėl dedame puodą ant mažos ugnies ir maišant mediniu šaukštu plikome tešlą.
Maišome, kol pasidaro vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengia balta plėve.
Plikytą tešlą perdedame į kitą indą, įmušame kiaušinį ir maišome.
Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas.
Tešla turi būti vientisa, elastinga ir stangri.
Su konditeriniu švirkštu išspaudžiame pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
Kepame apie 15 min. 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-06-13 10:32



2011-10-16 15:43