Plikytiniai su grybais


- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai
- Vanduo, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 3-4
Įdarui:
300 g konservuotų kelmučių
3 šaukštai grietinėlės
1 kiaušinis
1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai smulkintų petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Vandenį užvirirnkite su sviestu ir nuolat maišydama mediniu šaukštu, suberkite miltus bei druską. Tešlą nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir plakdama vieną po kito sumuškite kiaušinius. Į miltais pabarstytą skardą dėkite po kupiną šaukštą tešlos. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Įdarui, kelmučius nuvarvinkite ir apskrudinkite svieste. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, pasūdykite ir kepinkite dar 5 min. Į atvėsusį įdarą supilkite su grietinėle išplaktą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
Atvėsusius plikytinius perpjaukite skersai pusiau, prikrėskite įdaro, suspauskite, vėl išdėliokite skardoje ir dar pakepkite 10 min.
2010-08-08 23:29

2011-01-10 23:20