Plikyti pyragėliai

Plikyti pyragėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 180 gramų
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 80 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:

Įdarui ir papuošimui:
300 ml grietinėlės
pagal skonį cukraus pudros ar vanilinio cukraus
Konditerinio šokolado

Vandenį, sviestą bei truputėlį druskos užverdame puode. Kai tik užverda, nukeliame nuo viryklės ir vienu kartu supilame visus miltus bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišome - tešla turi sulipti į vieną didelį gumulą. Puodą vėl dedame ant viryklės ir bemaišydami kaitiname tol, kol tešla atsiskiria nuo puodo.

Nuėmę nuo viryklės, įmaišome vieną kiaušinį ir paliekame 5 minutėms atvėsti.

Kai tešla atvėsta, įmaišome po vieną dar 4 likusius kiaušinius. Svarbu nepaskubėti. Įdėję veiną kiaušinį, maišome tol, kol jis visiškai tarsi pradingsta tešloje. Tik tada galima dėti kitą. Masė turi būti tolygi ir blizganti.

Ant sviestinio popieriaus su šaukštu formuojame nedidelius pyragelius (jie paskui labai išsipučia) ir įkaitintoje orkaitėje kepame apie 35-40 minučių. Jokiais budais neatidarinejame durelių!

Kai tik iškepa pyrageliai, jiems iškart nupjauname dugną. Ir paliekame atvėsti.

Tuo metu išplakame gritinėlę, ją pasaldiname cukraus pudra.
Grietinėlę dedame ant apatinės pyragėlio dalies ir uždedame viršų. Vėliau apliejame šokoladiniu glajumi.

Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
as
2016-12-16 19:02
na iskepiau na tesla tikrai skysta gal del to kad dejau cukraus nes norejau be kremosiaip skanus ir pakilo
as
2016-12-16 18:32
labai skysta labai tesla gavosi ar taip turi buti