Plikyti pyragėliai

Plikyti pyragėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 250 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Miltai, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų, druską pilame į puodą ir užviriname.

  2. Sumažiname ugnį iki vidutinės, nenuimdami nuo viryklės puodo suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.

  3. Nukeliame puodą nuo viryklės, paliekame apie 4 minutes atvėsti. Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir lėtai, bet gerai maišome.

  4. Dedame po valgomąjį šaukštą tešlos ant kepimo skardoje patiesto popieriaus.

  5. Labai gerai įkaitiname orkaitę iki 210° C, kepame eklerus apie 25 minutes, kol jie pradeda gražiai ruduoti ir susidaro plutelė. Tuomet sumažiname ugnį iki 180° C ir kepame dar apie 10 minučių. Išjungiame orkaitę ir neatidarę durelių paliekame eklerus atvėsti orkaitėje - apie 20-30 minučių.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gurmane
2016-02-01 10:54
Super