Plikyti pyragėliai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vanduo, 250 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Miltai, 200 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų, druską pilame į puodą ir užviriname.
Sumažiname ugnį iki vidutinės, nenuimdami nuo viryklės puodo suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
Nukeliame puodą nuo viryklės, paliekame apie 4 minutes atvėsti. Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir lėtai, bet gerai maišome.
Dedame po valgomąjį šaukštą tešlos ant kepimo skardoje patiesto popieriaus.
Labai gerai įkaitiname orkaitę iki 210° C, kepame eklerus apie 25 minutes, kol jie pradeda gražiai ruduoti ir susidaro plutelė. Tuomet sumažiname ugnį iki 180° C ir kepame dar apie 10 minučių. Išjungiame orkaitę ir neatidarę durelių paliekame eklerus atvėsti orkaitėje - apie 20-30 minučių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-02-01 10:54