Plikyti pyragaičiai su įdaru


- Cukrus, 50 gramų
- Krakmolas, 30 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Vanduo, 250 mililitrų
- Grietinėlė, 3 valgomieji šaukštai
- Šokoladas, pieniškas, drožlės, 20 gramų
- Varškė, 250 gramų
- Sviestas, arba margarinas, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
250 ml vandens užvirinti su sviestu ar margarinu.
Puodą nukelti nuo viryklės, suberti miltų bei krakmolo mišinį ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas.
Jį kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo dugno.
Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti kiaušinius.
Kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
Dviem šaukštais suformuoti nedidelio dydžio tešlos rutuliukus ir juos išdėliuoti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 25-30 min.
Per pirmąsias 15-20 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nusukristų.
Iškepusių pyragėlių viršų tuojau pat nupjauti ir viską ataušinti.
Įdarui varškę sumaišyti su giretinėle, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Varškės masę įdėti į pyragaičius ir pabarstyti šokolado drožlėmis.
Uždėti pyragėlių viršų.
Labai paprastas, greitas ir labai skanus desertas.
Skanaus.
2011-11-21 19:40
2011-07-01 19:02

2010-07-09 18:25




2010-07-08 18:52





2011-12-11 19:44