Plikyti pyragaičiai „Krizė“

Plikyti pyragaičiai „Krizė“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 125 gramai
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 80 gramų
  • Kepimo milteliai, nubrauktas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Vandenį, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti puodą nuo viryklės.
Iš karto suberti visus miltus ir išmaišyti, kol susidarys vientisa tešla.
Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis.
Puodą nukelti nuo vyryklės, šiek tiek ataušinti ir po truputį supilti išplaktus kiaušinius.
Tešlą ataušinti ir įdėti kepimo miltelius.
Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir suformuoti nedidelius tešlos kleckiukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 220-240 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 min.
Per pirmąsias 15-20 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nusukristų.
Iškepusius pyragėlius dėti į lėkštę ir barstyti cukraus pudra.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Mėgėja
2020-05-09 00:59
Kepiau ne kartą ir puikiai sekėsi, tik niekada nedėjau sodos ir nesuprantu, kam ji reikalinga
Stefa
2017-02-15 09:47
Pabandysiu
as konditerė
2015-10-19 17:02
beje, kad dar skanesni būtų, vietoj vandens naudokite pieną o jei norite kaip parduotuvinių, kur būna be įdaro, tai visai kitas receptas
as konditerė
2015-10-19 17:01
o man viskas gavosi pagal šį receptą. atsižvelkit į kiaušinių dydį. jei dideli, užteks ir 3. tiesiog žiūrėkit kokia gaunasi tešla, ji neturi būti skysta, turi laikyti formą.
kepant nedarinėkite orkaitės. tik va.. kepimo miltelių niekad nededu, nes jie čia tiesiog nereikalingi. tešlą iškelia vandens garai. jei vidus drėgnas, nėra pilnai iškepę. sėkmės
Lina
2015-05-31 12:17
Man gavosi puikiai, bet iš antro karto. Tešla labai geros konsitencijos ir skonis geras