Plekšnės filė su plutele

Plekšnės filė su plutele
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Plekšnė, filė, 1 kilogramas
  • Krekeriai, 200 gramų
  • Citrinos, 0.3 vieneto
  • Sviestas, 150 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą.

  2. Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.

  3. Plekšnės filė gabaliukus apibarstyti druska, pipirais, išspausti truputį citrinos sulčių.

  4. Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi. Ant jo sudėti paruoštus plekšnės kepsnelius. Ant kiekvieno plekšnės gabalėlio dėti krekerių masę, švelniai paspausti, kad priliptų.
    Kepti iki ~ 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.

  5. Patiekti su mėgstamu garnyru, daržovėmis.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą