Plekšnė sidro padaže

Plekšnė sidro padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Petražolės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus
  • Pievagrybiai, 250 gramų
  • Grietinėlė, 1 stiklinė
  • Druska
  • Sviestas, 30 gramų
  • Plekšnė, filė, 1 vienetas
  • Sidras, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius.
Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min.
Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Aurelija
» Rašyti komentarą