Plekšnė sidro padaže

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Petražolės
- Svogūnai, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus
- Pievagrybiai, 250 gramų
- Grietinėlė, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 30 gramų
- Plekšnė, filė, 1 vienetas
- Sidras, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius.
Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min.
Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.
» Rašyti komentarą