Pistacijų pyragas su žaliosiomis citrinomis

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sausainiai, 2 stiklinės
- Pistacijos, 1.5 stiklinės
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Žaliųjų citrinų sultys, 1 stiklinė
- Sviestas, tirpinto, 150 gramų
- Kiaušinių tryniai, 4 vienetai
- Žaliosios citrinos, tarkuotos žievelės, 2 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
- Žaliosios citrinos, tarkuotos žievelės, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Sutrupinti sausainius ir išlukštenti pistacijas. Išmaišyti su žaliųjų citrinų žievelėmis ir lydytu sviestu.
Trupinių ir pistacijų masę suberti į kepimo formą išteptą sviestu. Stiklinės dugnu suspausti pagrindą, suformuoti kraštelius. Pašauti į iki 175 C laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada ištraukti ir palikti atvėsti.
Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių trynius. Supilti žaliųjų citrinų sultis. Dar kartą išplakti. Viską su maišyti su miltais. Tuomet šią masę supilti ant pistacijų ir trupinių pagrindo, paviršių sulyginti mentele. Pašauti į orkaitę kepti dar 20 minučių. Palikti visiškai atvėsti.
Supjaustyti pyragą kvadratėliais, pabarstyti cukraus pudra ir nutarkuota žaliųjų citrinų žievele.
» Rašyti komentarą