„Pionono“ su tunu ir paprika


- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Paprika, raudona, 2 vienetai
- Petražolės, smulkintos, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, kietai virti, 1 vienetas
- Kiaušiniai, žali, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 5 valgomieji šaukštai
- Tunas, skardinės, 2 vienetai
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas
Dubenyje sutrinti su šakute tuną, sudėti majonezą ir viską išmaišyti.
Tuomet į tą patį dubenį sudėti citrinos sultis, kapotas petražoles, nuluptą bei susmulkintą kietai virtą kiaušinį ir keptuvėje paskrudintas smulkintas paprikas.
Sudėti į vieną dubenį 5 kiaušinius, cukrų, medų bei druską ir plakti apie 8-10 min.
Tuomet supilti į tą patį dubenį miltus ir viską gerai išmaišykite.
Gautą masę plonu sluoksniu supilti ant kepimo popieriumi išklotos ir sviestu pateptos kepimo skardos ir kepti apie 6 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Iškeptą blyną apversti ant drėgno medvilninio rankšluostėlio ir atsargiai nuimti kepimo popierių.
Ant iškepto „pionono“ paskirstyti pasigamintą įdarą ir suvynioti į ritinį.
Ritinį supjaustyti kelių cm storio riekelėmis ir patiekti kaip užkandį.
Skanaus.