„Pina Colada“ keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 2 stiklinės
- Kokosas, drožlės, 1 stiklinė
- Romas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Ananasai, konservuoti, 2 skardinės
Gaminimo instrukcija:
Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakame iki vientisos masės.
Vietoj romo ekstrakto galima naudoti ir tikrą romą, tik reikėtų nepadauginti. :)
Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai išmaišome. Įmaišome ananasus ir kokoso drožles.
Tik reikia nepamiršti prieš dedant juos supjaustyti, nebent jau pirkote susmulkintus, ir nusausinti.
Visą tešlą supilame į riebalais išteptą kepimo formą ir dedame į iki 190º C įkaitintą orkaitę. Kepama apie 1 val. ir 20 min.
Nepamirškite prieš išimant patikrinti ar keksas iškepęs - vietomis bakstelkite mediniu pagaliuku ir pažiūrėkite ar tešla nelimpa prie jo.
Skanaus! :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-07-17 19:04
Kiekviena šeimininkė receptą pritaiko pagal save. Kepiau pyragą pagal šį receptą ir jis gavosi labai skanus. Manau kepsiu jį dar ne kartą, vertas prisiminti. Tačiau ananasų dėjau tik vieną skardinę (~0,5l talpos) ir naudojau tik kepimo miltelius, bet ne sodą. Taip pat gal reikėtų šiek tiek mažiau cukraus. Bet šiaip, skanus ir nesunkus pyragas šeimos stalui 

2017-08-01 22:52