Pikantiški bokšteliai


- Avokadai, 2 vienetai
- Paprika, konservuota, raudonoji, 2 vienetai
- Silkė, filė, 4 vienetai
- Apelsinų sultys
- Burokėliai, virti, 2 vienetai
Marinatui reikės:
stiklinės vandens
raudonojo svogūno
2 šaukštų tarkuoto imbiero
0,5 stiklinės acto
cukraus
druskos
juodųjų pipirų
kelių lauro lapų.
Paruošiame marinatą: į puodą sudedame supjaustytą svogūną, imbierą, pipirus,lauro lapus, supilame vandenį, actą, beriame žiupsnelį cukraus, druskos ir užviriname. Nukeliame nuo ugnies, atvėsiname. Marinatu apipilame į stiklainiuką sudėtas gabalėliais pjaustytas silkes ir parą laikome šaldytuve.
Avokadus perpjauname, išimame kaulus, supjaustome kubeliais, apšlakstome citrinų sultimis.
Konservuotas paprikas nuvarviname, supjaustome kubeliais.
Virtus burokėlius sutarkuojame, apšlakstome apelsinų sultimis.
Į porcijos dydžio dubenėlius dedame po 2-3 šaukštus smulkintų silkių ir šaukštu suspaudžiame paviršių.Dedame tokį pat sluoksnį avokado, apibarstome daržovių prieskoniais, paskui - sluoksnį paprikų, o galiausiai virtų burokėlių. Viršų apibarstome mėgstamais daržovių prieskoniais.
Papuošiame krapų šakelėmis. Skanaus!