Pikantikškas kepsnys su vyno padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Obuoliai
- Spanguolės, arba bruknės, džemas
- Raudonas vynas
- Druska, jūros
- Aliejus
- Prieskoniai, kiaulienos
- Žalumynai, provanso
- Mėsa, karbonadinė išmušta
Gaminimo instrukcija:
Mėsą pabarstome druska, žolelėmis ir prieskoniais, apkepame iš abiejų pusių ant nedidelio kiekio aliejaus. Į likusį aliejų keptuvėje pilame šlakelį raudono vyno, išmaišome. Galima įdėti dar prieskonių.
Obuolius perpjaunam pusiau, nulupam išimam sėklalizdžius. Į puodą įpilame vandens, kad obuolį apsemtų iki pusės. Užverdame, dedame šaukstą cukraus, dedame obuolio puseles ir kiekvieną puselę po 2 minutes paverdame. Į obuolį, kur buvo sėklalizdis, dedame šaukštelį spanguolių džemo.
Į lėkštę dedame porą kepsnelių, per vidurį obuoliuką, šone pilame vyno padažą. Tiekiame su bulvių koše arba ryžiais.
Skanaus.
» Rašyti komentarą