Pievagrybių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Miltai, 250 gramų
- Sviestas, 125 gramai
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Druska
- Pievagrybiai, 750 gramų
- Svogūnai, supjaustyti kubeliais, 50 gramų
- Vynas, baltasis, 6 valgomieji šaukštai
- Sultinys, mėsos, 0.125 litro
- Grietinė, 0.125 litro
- Juodieji pipirai
- Rozmarinas
- Kiauliena, šoninės griežinėliai, 100 gramų
- Sūris, tarkuotas "Žementalis", 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Iš 250 g miltų, 125 g sviesto, 1 trynio, 1/4 šaukštelio druskos ir dviejų šaukštų vandens suminkyti tamprią tešlą.
Grybus nuvalyti, supjaustyti ir 2 minutes pakepinti su 3 šaukštais sviesto. Perdėti į dubenėlį.
Į keptuvę, kurioje kepė grybai, dėti svogūnus. Kai jie apkeps, įberti šaukštą miltų, supilti vyną, sultinį ir daugiau nei pusę grietinės. Išmaišyti, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Pasūdyti ir supilti trynį, sumaišytą su likusia grietine.
Tešlą suminkyti, iškočioti ir perdėti į kepimo formą. Ištempti kraštus ir keliose vietose subadyti šakute.
Tešlą apdėti šonine, sukrėsti grybus ir užpilti padažu. Pyragą pašauti į orkaitę, po 15 minučių apibarstyti sūriu.
» Rašyti komentarą