Pievagrybiais ir kumpiu įdaryti baklažanai


- Baklažanai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai
- Morkos, 2 vienetai
- Paprika, žalioji, 0.5 vieneto
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Kiaulės kumpis, keptas, 100 gramų
- Pievagrybiai, 4 vienetai
- Pienas, 100 gramų
- Druska
- Čili, padažas, saldus, 2 valgomieji šaukštai
Baklažanus perpjaukite išilgai, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl laikui bėgant išsiskiria skystis. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus šaltu vandeniu, išpjaukite dalį minkštimo susmulkinkite kubeliais.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite aliejuje kartu su smulkintais pievargybiais. Atskirai pakepinkite burokine tarka sutarkuotas morkas su smulkintais svogūnias. Tuomet sudėkite baklažanus bei paprikas su pievagrybiais. Viską dar patroškinkite, pagardinkite prieskoniais ir įdaras jau paruoštas. Baklažanų puseles patepkite saldžiuoju čili padažu, dėkite kubeliais susmulkinto kepto kumpio, ant viršaus - įdaro ir pašaukite į orkaitę. Maždaug po 20 min išimkite, apibasrtykite tarkuotu fermnetiniu sūriu ir dar 5 minutėms šaukite į orkaitę.
Valgyti galima su virtais ryžiais, duona, arba tiesiog be nieko. Kaip kam skaniau ir priimtiniau.
2011-11-02 12:58
2011-08-25 11:44
2010-07-26 17:11

2009-11-23 19:02
2016-12-14 22:07