Pica su pomidorais ir sūriu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bazilikas, lapai, įdarui, 1 sauja
- Bazilikas, padažui
- Česnakai, padažui, 2
- Juodieji pipirai, padažui
- Pomidorai, įdarui, 1 vienetas
- Pomidorai, konservuoti, padažui, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, tešlai, 125 gramai
- Alyvuogių aliejus, padažui, 5 mililitrai
- Alyvuogių aliejus, tešlai, 10 mililitrų
- Pomidorų sultys, padažui, 50 gramų
- Vanduo, tešlai, 75 mililitrai
- Druska, padažui
- Druska, tešlai
- Mielės, greito veikimo, tešlai, 2 gramai
- Mocarela sūris, įdarui, 120 gramų
Gaminimo instrukcija:
Į šiltą vandenį (40° C) įmaišome mieles, miltus, druską ir aliejų. Išminkome tešlą. Paliekame 1 valandai, kad pakiltų. Po to išminkome ir vėl kildiname. Tešlą kildinti reikia bent 2 kartus.
Iškočioti iki plono apvalaus blyno.
Į puodą supilame pomidorų sultis, sudedame smulkintus konservuotus pomidorus be odelių, aliejų, sutrintą česnaką, baziliką (džiovintą ar smulkintą šviežią) ir troškiname 7-10 min. vis pamaišant.
Šiuo atvėsusiu padažu ištepame picos padą.
Tuomet ant pado dedame griežinėliais supjaustytą sūrį ir pomidorus.
Kepame 250° C laipsnių orkaitėje 7 minutes. Po to temperatūrą sumažiname iki 200° C laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių.
Iškepusią picą apdedame bazilikų lapeliais.
» Rašyti komentarą