Persikų galeta

Persikų galeta
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 160 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 120 gramų
  • Persikai, 4 vienetai
  • Vanduo, 140 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišyti 135 gramus miltų, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir druską. Tada pirštais įtrinti šaltą sviestą. Turėtų gautis į trupininę panaši tešla. Tada įpilame 60 mililitrų vandens. Jis turi būti labai šaltas, kad sulipdytų visą masę. Tada tešlą paminkyti ant miltuoto paviršiaus, suformuoti rutulį ir įvyniojus į maistinę plėvelę palaikyti šaldytuve 30-40 min.

  2. Gaminame persikų džemą - vieną persiką supjaustyti smulkiais gabaliukais ir sudėti į nedidelį puodą kartu su puse stiklinės vandens ir trečdaliu stiklinės cukraus. Pavirinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada sumažinti iki silpnos ir nuolat pamaišant virti apie 10 minučių. Palikti atšalti.

  3. Paimti likusius 3 persikus, kiekvieną jų supjaustyti į 8 dalis ir sudėti į dubenį su 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir 20 gramų miltų. Gerai išmaišyti ir atidėti į šalį.

  4. Šaldytuve buvusią tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočioti į maždaug taisyklingą apskritimą. Paliekant 3-4 centimetrų kraštelius, aptepti pagrindą atšalusiu persikų džemu. Tada išdėlioti supjaustytus persikus ir užlenkti kraštelius. Šiuos patepti vandeniu ir pabarstyti cukrumi.

  5. Kepti 220°C temp. orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti su plakta grietinėle.
    Skanaus.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gražina Žlibinienė
» Rašyti komentarą