Persikų desertas

Persikų desertas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievė, 0.5 vieneto
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai, ant peilio galiuko
  • Persikai, švieži, 500 gramų
  • Baltas vynas, sausas, 300 mililitrų
  • Grietinėlė, 150 gramų
  • Mėta, arba citrinų balzamas
Gaminimo instrukcija:

Persikus nuplauti, užplikyti karštu vandeniu ir palikti 1 minutei. Tada užpilti šaltu vandeniu, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.

Į maža puodą supilti cukrų, vyną, dėti pipirų, pusę smulkintų persikų ir ant mažos ugnies, maišant, virti 5 minutes. Dėti grietinėlę, citrinų žievelę, pilti apie pusė stiklinės vandens ir pavirti iki užvirimo. Viralą greit ataušinti šaltame vandenyje iki kambario temperatūros, o tada dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.

Patiekti su likusiais persikais, citrinų balzamu ar mėtų lapeliais.

Receptą atsiuntė: Alma
» Rašyti komentarą