Perlinių kruopų ir žirnių košė

Perlinių kruopų ir žirnių košė
Sveika perlinių kruopų ir žirnių košė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žirniai, geltoni, džiovinti, skelti, 200 mililitrų
  • Perlinės kruopos, 200 mililitrų
  • Šaltai rūkyta šoninė, 70 gramų
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Petražolės, susmulkintos, 1 sauja
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame brinkti per naktį ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.

  2. Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Sudedame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to, kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote keletą valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.

  3. Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname keletą minučių, pagardiname druska, pipirais.

  4. Padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą