Pavlova

Pavlova
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, (baltymai), 6 vienetai
  • Cukrus, 300 gramų
  • Krakmolas, bulvių, 1 arbatinis šaukštelis
  • Actas, balto vyno (arba citrinų sultys), 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Grietinėlė, 35%, 150 mililitrų
  • Sūris, maskarponės, 250 gramų
  • Jogurtas, natūralus, 150 gramų
  • Cukrus, (pagal skonį), 1 valgomasis šaukštas
  • Vaisiai, arba uogos (sezoniniai), 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kai baltymai bus stangūs palaipsniui suberkite cukrų. Plakite taip ilgai, kol tarp pirštų nesijaus cukraus kristalų. Baigiant plakti suberkite krakmolą bei actą.

  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, atsargiai išklokite baltymus ant popieriaus, maždaug į 20 -22 cm. skersmens apskritimą (jei norite, kad morengas būtų traškesnis ir sausesnis, o ne zefyrinis, baltymus paskleiskite didesnio skersmens apskritimu 26-28 cm), lengvai išlyginkite paviršių, kad nebūtų kauburėlio. Dėkite į įkaitintą iki 170 °C temp. orkaitę 5-8 minutėms, po to sumažinkite temperatūrą iki 130°C apie 40-50 min. po to praverkite orkaitės dureles ir džiovinkite morengą dar apie 10-20 min. Morengo paviršius turi būti sausas, o vidus lipnus.

  3. Grietinėlę išplakite iki standumo, tumet atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį bei natūralų jogurtą, cukraus dėkite po šaukštą vis paragaudamos, kol jūsų skoniui saldumo pakaks.

  4. Ant atvėsusio morengo užtepkite kremą, ant viršaus dėliokite mėgiamus vaisius ar uogas.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą