"Pavasarinė" pica

"Pavasarinė" pica
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, rudasis, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Krapai
  • Paprika, 0.5 vieneto
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų padažas, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 320 mililitrų
  • Dešra, vytinta Biovela, 300 gramų
  • Pienas, 300 gramų
  • Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Prieskoniai, picos
  • Mielės, 21 gramas
Gaminimo instrukcija:

Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.

Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.

Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai.

Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.

Ištepti pomidorų padažu, sudėti kitus įdaro ingredientus ir apibarstyti sūriu.
Kepti apie 20-30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą