"Pavasarinė" pica


- Cukrus, rudasis, 0.5 valgomojo šaukšto
- Krapai
- Paprika, 0.5 vieneto
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 320 mililitrų
- Dešra, vytinta Biovela, 300 gramų
- Pienas, 300 gramų
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Prieskoniai, picos
- Mielės, 21 gramas
Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.
Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.
Ištepti pomidorų padažu, sudėti kitus įdaro ingredientus ir apibarstyti sūriu.
Kepti apie 20-30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje.