Paštetas su spanguolėmis

Paštetas su spanguolėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Muskatas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Spanguolės, dživintos, 100 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Vištiena, virta arba kepta, 300 gramų
  • Vištų kepenėlės, keptos, 100 gramų
  • Antis, taukai, 2 valgomieji šaukštai
  • Antis, virta arba kepta, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, malti, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Vištieną, antieną bei vištų kepenėles sumalame du kartus per mėsmalę.
Antienos taukus ištirpiname keptuvėje, sudedame susmulkintą svogūną ir pakepintame apie 10 minučių.
Pakepintą svogūną taip pat sumalame ir sudedame į maltą mėsą.
Tada sudedame džiūvėsėlius, atskirtus kiaušinių trynius, muskatą, druską, pipirus bei spanguoles ir gerai išmaišome.
Galiausiai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus ir sudedame masę į aliejumi pateptą kepimo formą.
Kepame apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą paštetą ataušiname ant grotelių ir tiekiame šaltą, supjaustytą riekelėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Ilona
» Rašyti komentarą