Paštetas iš veršienos kepenų

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 1
- Juodieji pipirai
- Kalendra, malta
- Muskatas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Veršiena, kepenys, 500 gramų
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Baltas vynas, 100 mililitrų
- Grietinėlė, 100 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Žalieji pipirai, 1 valgomasis šaukštas
- Konjakas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Svogūnus supjaustyti žiedais, česnaką - gabaliukais ir apkepinti aliejuje su sviestu.
Kepenis supjaustyti stambiais kubeliais, sudėti į svogūnų-česnakų troškinuką ir trumpai pakepinti iš abiejų pusių. Kepenėlių vidus turi likti rožinės spalvos.
Pasūdyti, suberti pipirus ir prieskonius, supilti vyną, grietinėlę ir patroškinti 5 min. Supilti konjaką.
Tada visą masę sumalti mikseriu, suberti žalius pipirus, išmaišyti ir sudėti viską į formą.
Pašteto viršų užpilti lydytu sviestu.
Laikyti šaldytuve 10-12 val. O tada - skanaus!
» Rašyti komentarą