Paštetas iš veršienos kepenų

Paštetas iš veršienos kepenų
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 1
  • Juodieji pipirai
  • Kalendra, malta
  • Muskatas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Veršiena, kepenys, 500 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Baltas vynas, 100 mililitrų
  • Grietinėlė, 100 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Žalieji pipirai, 1 valgomasis šaukštas
  • Konjakas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Svogūnus supjaustyti žiedais, česnaką - gabaliukais ir apkepinti aliejuje su sviestu.
Kepenis supjaustyti stambiais kubeliais, sudėti į svogūnų-česnakų troškinuką ir trumpai pakepinti iš abiejų pusių. Kepenėlių vidus turi likti rožinės spalvos.
Pasūdyti, suberti pipirus ir prieskonius, supilti vyną, grietinėlę ir patroškinti 5 min. Supilti konjaką.
Tada visą masę sumalti mikseriu, suberti žalius pipirus, išmaišyti ir sudėti viską į formą.
Pašteto viršų užpilti lydytu sviestu.
Laikyti šaldytuve 10-12 val. O tada - skanaus!

Receptą atsiuntė: :)
» Rašyti komentarą